Swart draagt Voedselbank Amsterdam een warm hart toe: hulp is hard nodig

Swart draagt Voedselbank Amsterdam een warm hart toe: hulp is hard nodig
14 december 2020 JS
In SWART

Swart draagt de Voedselbank Amsterdam een warm hart toe. “De kosten van wat normaal onze relatiedag zou zijn, hebben wij gedoneerd aan deze organisatie”, vertelt directeur Norbert Röling. En die hulp is heel hard nodig. Juli Faassen van de Voedselbank Amsterdam aan het woord:

“Het probleem is tweeledig”, begint ze. “Sinds het begin van de coronacrisis zien we enerzijds dat er meer mensen een beroep doen op de Voedselbank – een stijging van maar liefst 20%. Anderzijds zien we juist dat het aantal voedseldonaties flink terugloopt. Scholen en bedrijven waren lange tijd dicht, bijvoorbeeld. Dat zijn normaal gesproken grote distributeurs.”

Juli vervolgt: “Dankzij gelddonaties hebben we gelukkig voedsel kunnen inkopen voor onze pakketten. Dat is nog nooit eerder gebeurd. En daar is nu nog steeds geld voor nodig: we moeten een buffer opbouwen. Dat lukt nog niet echt en daarom zijn donaties zoals die van jullie, van Swart, zo ontzettend waardevol.” Tevens vertelt Juli dat donaties ook nodig zijn om de distributieloods te kunnen uitbreiden, zodat de 1,5 meter-regel goed kan worden nageleefd.

Ook helpen?
De mensen van de Voedselbank zetten zich – veelal vrijwillig – met man en macht in om de meest kwetsbare mensen uit onze stad te helpen. Alleen in Amsterdam al zijn er 12 uitgiftepunten, waar in totaal 2950(!) gezinnen gebruik van maken. Ook een steentje bijdragen? Neem contact op met de Voedselbank Amsterdam via 020 638 4477. Laten we er samen voor zorgen dat de Voedselbank dit belangrijke werk kan blijven doen.

Download onze kalender!