Esté buitenkast

Elke woonboot een Esté buitenkast. Zó geven we Amsterdam energie

Een missie met esthetiek

Een missie met esthetiek
De Gemeente Amsterdam zocht een oplossing voor nutsvoorzieningen passend binnen het beschermde stadsgezicht in het Stadsdeel Centrum. Nutsbedrijven KPN, Liander elektra, Liander gasdistributie, Ziggo en Waternet, Tol plaatwerk en Swart installatietechniek werkten die wens uit en ontwikkelden samen de Esté buitenkast. Eén buitenkast voor alle nutsvoorzieningen. Esthetisch en technisch verantwoord.

Elektra

De Esté buitenkast wordt standaard voorzien van elektra. We leggen nieuwe kabels, installeren en monteren de elektrakabel en coördineren de aansluiting door Liander.

Gas

We installeren en monteren een nieuwe gasleiding en regelen de aansluiting op het Liander-netwerk.

Gas

We installeren en monteren een nieuwe gasleiding en regelen de aansluiting op het Liander-netwerk.

Water

We realiseren de aansluiting op drinkwater van Waternet. De invoer van water is gescheiden van de invoer van de overige nutsvoorzieningen. Alle leidingen in de Esté buitenkast zijn voorzien van waterdichte wartels.

Esthetiek

Één esthetische gebalanceerde kast die past in elk straatbeeld, voorzien van een hoogwaardige afwerking zorgt voor de meest duurzame oplossing.

Volledig aanpasbaar

De Esté buitenkast is een pasklare oplossing en plaatsen we compleet geassembleerd op locatie. Ook maatwerk is mogelijk. Voor elke situatie en omgeving bieden we een oplossing.

“Samen in een bouwteam hebben we dé oplossing gevonden. Alle nutsvoorzieningen in één buitenkast, passend binnen het beschermde stadsgezicht en gewaardeerd door nutsbedrijven, gemeente en bewoners.”

-Stadsdeel Centrum, gemeente Amsterdam

6 Voordelen

1

Totaal ontzorgen

Swart installatietechniek realiseert de Esté buitenkast vanuit het ‘totaal ontzorgen’ concept. Dus inclusief het aanvragen van vergunningen, het engineeren en plaatsen van de kast, het installeren en aansluiten van elektra, gas, water, telefoon, televisie en internet met inbegrip van de koppeling aan de binneninstallaties en het bestraten.
2

Goedgekeurd esthetisch ontwerp

De Esté buitenkast is zo compact mogelijk ontworpen, passend bij de straatmeubilairlijn van de Puccinimethode. Het schetsontwerp is door Stadsdeel Centrum gemeente Amsterdam gemaakt. De Esté buitenkast is goedgekeurd door de Commissie voor Welstand en Monumenten van gemeente Amsterdam.
3

Snel plaatsen

We assembleren de Esté buitenkast in huis. Daardoor kan de kast in één keer worden geplaatst. Bovendien kan Swart installatietechniek als erkend infra-installateur de nutsvoorzieningen aansluiten.

4

Duurzaam

De Esté buitenkast is volledig van RVS gemaakt. De opbouw is voorzien van ultra duurzame poedercoating in de goedgekeurde kleur grijs sablé 2900 (Interpon). De fundatie is waterdicht en geheel behandeld tegen corrosie.
5

Waterdichte ventilatie

De ventilatie is voorzien van een volledig geïntegreerde waterkering en daarmee waterdicht.
6

Eigen sleutel

De bewoner krijgt een sleutel van de buitenkast. Dankzij de speciale cilinder hebben ook nutsbedrijven en hulpdiensten bij calamiteiten toegang.

“De Esté buitenkast is de perfecte oplossing voor het aansluiten van woonschepen, een vis- of marktkraam of stadsverlichting op een esthetisch en technisch verantwoorde wijze.”

N.W.M. Röling
Swart Amsterdam

Meer interesse?

Waar ben je naar op zoek?