Max (22): “Ik ben een Manusje van Alles”

Max (22): “Ik ben een Manusje van Alles”
1 februari 2021 JS
In SWART

Even voorstellen: Max van Heijst (22). Assistent Monteur, zoals hij zichzelf noemt. Max is eigenlijk per toeval in het vak gerold. “Ik studeer Engineering en specialiseer me in product ontwerpen. Da’s heel iets anders dus!”

De jonge Amsterdammer kwam aanvankelijk op een kantoorfunctie bij Swart binnen. “Ik was werkvoorbereider. Dat houdt onder andere in dat je afspraken met mensen maakt over wanneer collega’s langs kunnen komen om werkzaamheden uit te voeren.” Dat heeft Max toen ongeveer een jaar gedaan. “Ik had een tussenjaar op school, dus dat kwam mooi uit.”

Met de jongens
En toen kwam de coronacrisis. “Ik zat al een tijdje thuis – zowel van school als ook van Swart. Ik werd gebeld: of ik misschien ook buiten bij Swart wilde werken. Met de jongens mee. Dat had ik in mijn tussenjaar ook al weleens gedaan. Hartstikke leuk vond ik dat!”

Zo geschiedde. “Ik heb het heel erg naar mijn zin”, vertelt Max. “Ik kan m’n energie hier lekker kwijt. Daarbij is Swart echt uniek. Het bedrijf heeft een hele eigen identiteit. Een hechte groep collega’s. Iedereen kan grapjes maken met iedereen.”

Slopen, bouwen, monteren, opbouwen
Max omschrijft zijn gemiddelde werkdag: “Om 8.00 uur sta ik op de klus. Dan bellen mijn collega’s en ik bij de mensen aan – kijken of iedereen er is. Ook checken we dan alvast waar bijvoorbeeld de leidingen lopen. We bereiden dan alles voor. En dan uiteindelijk, tja: slopen, bouwen, monteren en opbouwen.” Hij lacht, omdat hij zelf ook begrijpt dat het alles behalve vanzelfsprekend klinkt uit de mond van iemand die voor product ontwerpen studeert. “Ik heb dat allemaal bij Swart geleerd. Noem me maar Assistent Monteur. Ik ben een Manusje van Alles.”

Download onze kalender!