Schouwer Harold van Ommen: “Ik gedij hier lekker qua werk – lekkerder dan op de Veluwe”

Schouwer Harold van Ommen: “Ik gedij hier lekker qua werk – lekkerder dan op de Veluwe”
10 juli 2020 JS
In Interview

In gesprek met Harold van Ommen (49). Sinds 2016 werkt hij als schouwer bij Swart Installatietechniek. “Ik heb het meest afwisselende werk dat er is, en da’s maar goed ook: ik kan niet tegen sleur!”

Dat Harold veel plezier heeft in zijn werk, blijkt alleen al uit het aantal kilometers dat hij iedere werkdag aflegt om überhaupt aan het werk te kunnen. “Ik woon in het Gelderse Epe”, vertelt hij. “Oftewel ‘Duitsland’ voor de meeste mensen hier.” Hij lacht.

Overzichtelijk en persoonlijk
“Ik ben schouwer. Ik bezoek woningen alvorens onze monteurs er heengaan om werkzaamheden uit te voeren. Hoe is de opbouw van de gastoevoer? Waar loopt de elektra? Kunnen we daar zomaar bij? Hoeveel meter kabel hebben we nodig? Moeten we parkeervlakken afzetten? Dat soort dingen rapporteer ik allemaal.”

“Het werk is super leuk en Swart Installatietechniek is ook een mooi bedrijf om voor te werken – redelijk klein, waardoor het contact met collega’s (zowel leidinggevenden als monteurs) heel overzichtelijk is. Eén op één. Persoonlijk. Dat vind ik heel fijn.”

Dat Amsterdamse excentrieke
Harold maakt van alles mee in zijn werk. “Je komt op zóveel plekken en bij zóveel mensen. Ik houd van dat Amsterdamse excentrieke – dat je bij iemand aanbelt en jezelf netjes voorstelt: ‘Ik ben hier namens de firma Swart, in opdracht van Liander’, en dat ze dan zeggen: ‘Ja, dat moet jij ‘wete’’’. Haha. Ja, ik gedij hier lekker qua werk – lekkerder dan op de Veluwe.”

Download onze kalender!