Swart doneert kosten relatiedag aan Voedselbank Amsterdam

Swart doneert kosten relatiedag aan Voedselbank Amsterdam
14 december 2021 JS
In SWART

De jaarlijkse relatiedag rondom 5 december kon door corona voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Net als vorig jaar, heeft Swart ook dit jaar de kosten voor de relatiedag gedoneerd aan de Voedselbank Amsterdam. “Met deze donatie zijn wij enorm blij,” aldus Michel Sanders, manager Bedrijfsvoering en Financiën.

De donatie van Swart wordt gebruikt voor een nieuwe koel- en vriescel. “De capaciteit van de huidige koelinstallatie schiet ernstig tekort en de opslagcapaciteit is ontoereikend”, legt Michel uit. “Hoog tijd voor een nieuwe, maar dat is wel een forse investering. Als we de koel- en vriescel eenmaal in gebruik hebben, kunnen we meer verse producten opslaan”.

En het opslaan van meer verse producten is heel erg nodig. Sinds het begin van de pandemie steeg het aantal klanten bij de Voedselbank Amsterdam namelijk aanzienlijk. “We hebben nu 4000 klanten, verdeeld over ruim 1600 huishoudens in Amsterdam. Dat is een stijging van 30 procent in vergelijking met het aantal klanten vóór het begin van de pandemie. Deze mensen zijn afhankelijk van het voedsel dat ze wekelijks van ons krijgen”.

Swart is blij om met deze donatie een klein steentje bij te dragen en wenst de Voedselbank Amsterdam veel succes met alles wat zij doen.

Download onze kalender!