Vrijwillig de handen uit de mouw bij ARTIS: “Zo help je elkaar!”

Vrijwillig de handen uit de mouw bij ARTIS: “Zo help je elkaar!”
20 juli 2020 JS
In Interview

Vorige week zaterdag en de zaterdag daarvoor staken zo’n 12 medewerkers van Swart Installatietechniek vrijwillig hun handen uit de mouw bij ARTIS. “Wij hebben al jarenlang een warme relatie met ARTIS”, vertelt Peter Daenen, die al zo’n 11 jaar bij Swart Installatietechniek werkt. “ARTIS heeft ons geholpen aan het begin van de hele onzekere coronatijd en op deze manier konden wij iets terugdoen. Zo help je elkaar.”

“Wat we gedaan hebben?”, vervolgt Peter. “We hebben geholpen in de zogeheten Metselaarskas. De verlichting in de nok van de kast moest worden vervangen. Dit hebben we voor een groot deel de eerste zaterdag gedaan. Vorige week zaterdag hebben we Nivolairs uit de nok van de kast verwijderd. Dat zijn luchtverwarmingen die zorgen voor verwarming én voor ventilatie.”

“Met de Nivolairs werkten we in twee ploegen: één ploeg takelde de Nivolairs naar beneden en de andere ploeg bouwde ze vervolgens om. Onderling zaten we een beetje te geinen met elkaar – de sfeer was heel goed.”

Normaal gesproken werkt Peter voor de afdeling Infra. “Ik zorg ervoor dat alle noodzakelijke milieumeldingen worden gedaan. Ik regel bijvoorbeeld met de gemeente Amsterdam dat er straten of parkeervlakken gestremd worden als dat nodig is om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren. Of als er een omleiding moet komen voor voetgangers, fietsers en voertuigen – dan regel ik een verkeersplan daarvoor.”

Peter werkt tevens als zogeheten werkvoorbereider Vervuilde Grond en doet ook het debiteurenbeheer. “Ik werk nu ongeveer 11 jaar bij Swart Installatietechniek. Het was die twee weekenden heel erg leuk om iets anders te doen dan mijn gebruikelijke werkzaamheden!”

Download onze kalender!